Строителството на Завод на Немската Компания WIK
строителство в македония

Немската компания WIK открива работни места за 1000 човека в Македония

Започна строителството на завод за немската компания WIK в TIDZ Prilep за 1000 нови работни места, написа в Twitter президентът на VMRO-DPMNE Никола Груевски.

Коя държава от Бълагария или Македония  са по-интересни за инвестиции от външни компании. Защо в България не се строят фабрики от чужди инвеститори в по-малките насели области на страната?

WIK е немска компания със седалище в Есен, но също така и в Хонконг, компанията производство на домакински уреди, а фабриката им Prilep ще бъде фокусирана върху производството на кафе машини. Инвестицията тежи 12 милиона евро, обща площ от 10 000 квадратни метра. 

Намя информация компанията WIK да е преговаряла с наши представителите за тази инвестиция, но 12 милиона евро инвестия в някой от районите в западна или северна България щеше да помогне много. Компания ще осигури заплати на над 1000 домакинства и в период на икономическа криза, която се задава (започна) щеше да бъде в голяма подкрепа на градове като Видин, Ловеч, Плевен или което и да е друго населено място в България.