Верижни Багери – Какво трябва да знаем
верижни багери

Верижни Багери, това е основната механизация  в тежкото оборудване за повечето строителни проекти. Често наричани копачи, багерите се използват за всякакви работни места като обработка на материали, озеленяване, събаряне, разрушаване, минно строителство, пътно строителство, и високо строителство.

Какво са Верижни Багери

Багерът е съставен от стрела, рокояд и кофа. Тези части на багерите се свързват с кабината, която седи на въртяща се основа върху шасито. Повечето багери, могат да се въртят на 360 градуса. Багерите се предлагат с вериги или колела,така наречените „Верижни Багери“ и „Колесни Багери“ в зависимост от производителя и какъв е характерът на проекта.

Прикачен инвенатар за Верижни Багери

Багерите се предлагат в различни размери и тегло, могат да тежат до 180 000 кг. Има много други прикачени инвентари за багери, които могат да заемат мястото на кофата за копаене, за да разнообразят машината. Може да поставите хидравличен чук, щипка за разрушуване, свредло, и много други прикачени инвентари в зависимост от вашата необходимост, можете да се използва за много различни инвентари. За всички прикачени инвенатари, всеки багер трябва да е оборудван с хидравлична линия, която подава налягането към съответния инвентар за да работи.

Избор на подходящ багер за работа

Най-добрият начин да намерите подходящия багер за даден проект е да планирате точната работа на багера и процеса. Познаването точно каква роля ще играе багерът на обекта, ще помогне да се определи какъв вид багер е необходим. По-ефективно да закупите употребяван багер или да купите нов с багер на лизинг. За да купите употребяван багер, обикновенно финансирането е изцяло ваше, което е добър вариант, защото няма да ви натоварват лизнгови вноски или други кредите по-време на работата.
Верижни багери до 10 000 мото часа са отлични за инвестиция, защото по данни на всички ТОП производители на строителни машини, казват, че багерите издържат до 20 – 25 000 мото часа, без да се налага да финансирате нови възлови резервни части, като ходова част, хидравлична помпа и двигател, които резервни части са основните на багерите.

Какви са различните видове багери?

Багери често се използват за изкопни дейсности. С разнообразни опции за размери и прикачени инвенатари, багерът може да помогне за по-бързото и по-ефективно приключване на работата, когато се използва до пълния си капацитет.

Разликата в размера им позволява да се използват в големи строителни проекти и малки изкопи в задния двор. Колесни багери са популярни в Европа и се използват за работа в градски райони, тъй като с гумите, колесните багери не нараняват настилката на пътища.

Верижните багери

Най-често разпознаваният багер, използван за копаене,изкопи и кариери, добив на инертни материали, пътно строителство, и много други е верижния багер. Повечето хора, когато чуят думата „багер“ си визуализират точно верижен багер. Най-популярните верижни багери в България са багерите CAT, JCB и багерите Komastu. Най-продваните верижни багери у нас са багери около 20 тона, защото тези багери са удобни за превоз до обекта и са компактни за по-малки изкопи. Трябва да знаете, че тези 20 тонни багери, по-нищо не отстъпват на по-големите багери, багери над 30 тона, защото тези три марки багери които изброихме са с много мощни хидравлични системи, което ги прави много бързи, а в същото време икономични.