JCB 3CX Комбиниран Багер Товарач
Комбиниран багер товарач JCB 3CX

Комбиниран багер товарач JCB 3CX за първи път се произвежда във Великобритания от Joseph Cyril Bamford  „JCB“ (21 June 1916 – 1 March 2001) още през 1953 г., поради което толкова често са споменавани с това име. JCB 3CX Комбиниран Багер Товарач до днес, остава емблемата за този вид строителни машини.

Багер товарачa, по-същество е колесен багер, с багерна стрела в задната част (багера) и челна кофа 4 в 1 отпред – което е частта на товарача, оттук и името багер-товарач.

Комбинирания багер товарач JCB 3CX беше иновативен скок за строителната индустрия, когато излезе на пазара, тъй като беше изключително универсален инструмент, който можеше да копае дупки и окопи, както и да трупа камъни, товарни камиони и други!

JCB 3CX и до днес, все още е универсалната машина на строителната площадка, затова може да срещенте багер – товарачите JCB 3CX  на почти всяка строителна площадка в България?

Комбиниран Багер JCB ли е най-популярната строителна машина в България?

Когато JCB 3CX Комбиниран Багер Товарач беше представен за първи път в България от Тера България, строителните площадки, като цяло бяха превзети от тази марка багери. В България комбинирания багер е много популярна строителна машина, поради много фактори, но основния е, че е самоходна машина, за която не се налага транспорт, както е задължително за верижни багери.

През последните 5 години се наблюдава експлозивен растеж в използването на багери

Всички забелязваме през последните години, усиленото строителство, както в жилищното строителство, така и в инфраструктурните проекти. Като се има предвид всичко това, логично е да се отбележи и увеличение в продажбата на строителнителната техника и оборудване. През последните години, обаче забелязаваме, че покупката на строително оборудване е насочено към верижни багери и челни товарачи. Интересно е да се отбележи, че другите пазари – т.е. Европа, изобщо не използват комбиниран багер. Вместо това те обикновено използват колесни товарачи (фадроми) и / или компактни багери, в зависимост от работата и строителния обект.

Употребяван или Нов комбиниран Багер?

Това е трудно да се отговори, но всичко, което бихме казали, е, че дори да закупите употребяван багер, трябва да помислите за поддръжката и резервните части. JCB 3CX е отличен за поддръжка, резервните части са на много по-ниски цени от много други конкуретни марки багери. ПМП – Поддържа всички видове резервни части за комбиниран багер JCB 3CX и 4CX.
В случай, че търсите употребяван комбиниран багер, може да се свържете с нас, за да ви направим предложение за напълно севризирана машина, преминала през пълни тестове и в готовност за работа на вашата строителна площадка.

JCB или друга марка?

Други производители на комбинирани багери като; CAT, Case, New Holland, Komatsu, Volvo и други, също предлагат на пазара комбинирани багери, но кой да предпочетете? Всеки един от тези брандове машини са отлични, като всеки има своите предимства и недостатъци. Знаем, че цената е на първо място, за това трябва да започнете с първия избор, нов или употребяван комбиниран багер.

Купете употребявани селектирани машини или нови резервни части за строителни машини от ПМП

Партс Машинери Плюс – предлага на своите клиенти в България, резервни части за всички модели машини JCB на отлични цени.
В случай, че търсите употребяван комбиниран багер, верижен багер, телескопичен товарач или друго оборудване, можете да направите запитване към нас. ПМП – Поддържа голяма наличност от употребявани строителни машини в центровете ни в Европа.
Всички предлагани от нас употребявани машини, преминават всички техничски инспекции.

Отдел Резервни Части
ул. „Околовръстен път“ 454Б, 1532 София
(+359) 089 302 1828
parts@pmp.bg
Отдел Употребявани Машини
ул. „Околовръстен път“ 454Б, 1532 София
(+359) 089 302 1828
machine@pmp.bg